Konji

Pomoč. Povezave. Stranpoti. Infiltrirana središča. Zakaj in kako so si prislužili spoštovanje. Brez njih ne moremo jezditi. Brez njih je ježa brez smisla.

________

Srebrni generali Maistri. LUD TFF 12 podeljuje srebrne kipce generala Maistra institucijam, ki posameznim jezdecem društva nudijo lasten rubrični prostor in svobodo pri večkratnem soustvarjanju vsebine. Odlikovanci so:

(Najvišje odlikovanje LUD TFF 12 za sodelovanje, Srebrnega generala Maistra, je prejela BZS ob sklenitvi pogodbe z Naughtiusa Maximusa, ki je postal njihov uradni športni novinar in pisec reportaž s turnirjev. Podelitev je potekala septembra 2014 na državnem prvenstvu v osmici in je bila prekinjena, češ da ves njen pomp moti koncentracijo igralcev.)

(Spletni portal Gamasutra je dobil Srebrnega generala Maistra februarja 2014, ko je prvič objavil članek Satiričnega Rosomaha Play ? z možnostjo večkratnega sodelovanja z avtorjem. Eden najvplivnejših portalov, ki se vsebini z vsem povezanim z računalniškimi igrami bo nagrado prejel, ko bo razrešil vse uganke računalniške igre, ki jo je LUD TFF 12 pripravil izključno zanj.)

(Literarna revija Literatura, ki jo izdaja LUD Literatura, si je prislužila Srebrnega generala Maistra kmalu po zagonu jezdecev leta 2013 za vse objave literarnih kritik Naughtiusa Maximusa. Nagrada je bila podeljena aprila 2014 ob predstavitvi pesniške zbirke štirih jezdecev Short-term Memory Loss na literaturinem uredništvu.)

(Imenovan za radio z najbolj kakovostno vsebino v Sloveniji, Radio Študent, je prejel odlikovanje Srebrni general Maister za rubriko Pritiskavec, ki jo zanj soustvarja Drisky Bare-ass-ovsky. Podelitev je potekala oktobra 2014 in bila predvajana – na silo – vsem študentom slovenskih javnih univerz.)

* * *

Broneni Rosinanti podpore. Oddelek TFF 12 za bronene Rosinante podeljuje te kipce vsem partnerjem društva, ki jezdecem sami ponudijo roko sodelovanja in nudijo opcijo večkratnih operacij. Priznanje so dobili:

(Podcast Brlog, ki se ukvarja s predstavitvijo mladih avtorjev in ustvarjalcev, je prejel Bronenega Rosinanta januarja 2014, ko je bil v njihov studio povabljen Satirični Rosomah, da bi spregovoril o računalniških veščinah in borilnih igrah. Podelitev je bila predvajana preko podcasta samega, ta pa je bil zaradi nje za nedoločen čas suspendiran.)

(Bronenega Rosinanta podpore so jezdeci podelili Grajskemu parku Vitez junija 2014 za ponudbo pri soorganizaciji otvoritve in skrivnem dogovoru o večkratnem sodelovanju kulturnega programa kluba. Podelitev je potekala v vodnem amfiteatru tega legendarnega parka še isti dan, a se je zaradi vpliva substanc nihče ne spomni.)

(Literarna revija Mentor, ki se posveča predvsem mladim literatom in njihovemu ustvarjanju, je prejela Bronenega Rosinanta za objavo sedemstranskega intervjuja z Driskyjem Bare-ass-ovskim in Naughtiusom Maximusom v številki 2, letnik 35, maja 2014. Podelitev je potekala. Pika. No questions asked! Revija je prejela svojega drugega Rosinanta podpore oktobra 2014 za objavo izpopolnjenega prispevka Gozdnega sadeža Zapiski s temne strani v številki 3, letnik 35.)

(Spletni blog, ki je svojo zasnovo našel pri delovanju (jez)decev vsebine, Knjige pomagajo, je prejel Bronenega Rosinanta v začetku junija 2014, ko je objavil prispevek Serum resnice ali halucinogen Naughtiusa Maximusa. Nagrado je blog prejel na podelitvi v Londonu ali pa tudi ne. Nihče od prisotnih ne ve, ali se je zares zgodila ali pa so zgolj halucinirali. Portal je bil nagrajen s svojim drugim bronenim Rosinantom decembra 2014, ko je objavil še en Maximusov prispevek, It's a Trap!)

(Knjižnica Logatec si je prislužila Bronenega Rosinanta podpore za vso pomoč, ki jo je brez pomislekov ponudila pri organizaciji stojničnega delovanja LUD TFF 12 pri otvoritvi Grajskega parka Vitez junija 2014. Podelitev je bila izvedena v Prešernovi dvorani Narodnega doma Logatec, a se je ni udeležil nihče. Drugega Rosinanta je institucija prejela avgusta 2014 za kooperiranje stojnic na Logaškem poletju.)

(Bronenega Rosinanta je ekipa LUD TFF 12 na slavnostnem preizkušanju nagradnih vin julija 2015 podelila ekipi sorodne spletne revije Koridor – križišča umetnosti za vso pomoč pri oglaševanju 2015. edicije literarnega natečaja Literos. Vsi člani žirije natečaja se do današnjega dne skušajo spomniti, kje je podelitev potekala, a zaman.)

(Po okrogli mizi Tri plasti znanstvene fantastike je v mali dvorani Plesnega kluba Bolero potekala podelitev Bronenega Rosinanta podpore organizatorjem konvencije Na meji Nevidnega. Kipec je več kot zaslužena nagrada za povabilo k sodelovanju na prireditvi septembra 2014.)

(Bronenega Rosinanta podpore je prejel televizijski program Polnočni klub RTV Slovenije za povabilo Driskyja Bare-ass-ovskega in Naughtiusa Maximusa na snemanje oddaje in njeno predvajanje konec avgusta 2014. Podelitev nagrade je bila umaknjena iz video-arhiva nacionalke zaradi preštevilnih šal o mrtvih dojenčkih.)

* * *

Gumijasti trojanec prijateljstva z benefiti. Sektor za anale TFF 12 podeljuje to nagrado tistim organom, ki so kadar koli pozitivno odgovorili na prošnjo jezdecev za pomoč in nikoli niso obžalovali svoje odločitve. Obdarjenci so:

(Eden od štirih največjih slovenskih dnevnih časopisov, Dnevnik, je prejel Gumijastega trojanca za objavo članka o izidu pesniškega prvenca jezdecev Short-term Memory Loss. Članek je izšel zadnjega maja 2014, podelitev nagrade pa je potekala teden kasneje v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Slovenske novice so po printu reportaže v svojem časopisu morale izžgati vse zgornje dele pete strani.)

(Eden najbolj uglednih in strokovno cenjenih raziskovalnih inštitutov v Sloveniji, Inštitut »Jožef Štefan« je prejel Gumijastega trojanca prijateljstva z benefiti v avgustu 2014, ko je za potrebe raziskav LUD TFF 12 posodil opremo za merjenje sevanja. Podelitev je bila za nedoločen čas prestavljena, saj kipec še vedno ni potrjen kot neradioaktiven.)

(Logaško poletje, največji logaški festival, je LUD TFF 12. avgusta 2014 odobril sodelovanje pri kulturnem programu, ki so ga jezdeci izkoristili za opozorilo javnosti o nevarnosti sevanja na literaturo. Nagrado Gumijasti trojanec prijateljstva z benefiti smo projektu festivala podelili na zadnji dan poletja 2014 v Černobilu in Francoski Polineziji.)

(Po junijskem festivalu Mlade Rime 007, največjem festivalu mladinske poezije v Sloveniji, leta 2014 ob 5:45 zjutraj sta Drisky Bare-ass-ovsky in Naughtius Maximus organizatorju podelila Gumijastega trojanca in uradni promo-material Vime za Rime za udeležbo na festivalu, ki je potekal v Menzi pri koritu v mestu Metelkova.)

(Leta 2015 se je Inštitut TFF 12 za humor v literaturi vpisal v register subjektov, ki širom Slovenije pomagajo promovirati kulturo branja v okviru UNESCO-vega projekta Noč knjige. Gumijasti trojanec je bil poslan po pošti v procesu izmenjave promo materiala. Trojanec levo, plakat in flajerji, ki oglašujejo dogodek 23. aprila na Gotski 7, generalnem štabu Inštituta, desno.)

(Revija Repl!ka je prejela Gumijastega trojanca prijateljstva z benefiti aprila 2014, ko je v tiskani in elektronski obliki objavila prispevek XXL piknik v središču Bruslja Nekega Zvenečega Imena. Nagrado smo poslali po pošti, saj se podelitve na naslednjem XXL pikniku v Bruslju ni uspel udeležiti noben njen predstavnik.)

(Društvo za izvedbo športnih prireditev, Timing Ljubljana, je prejelo Gumijastega trojanca 9. maja 2015, ko je omogočilo LUD TFF 12 izvedbo projekta In sedaj nekaj čisto drugačnega na 59. tradicionalnem pohodu okoli Ljubljane, Pot ob žici 2015. Nagrada je bila razkosana na osem delo in dostavljena na kontrolne točke pohoda. Govorice pravijo, da so videli gručico Jezdecev, ki je nagrado ukradla.)

* * *

Leseni BROsli. Leseni kipec BROsla Vrhovni plenum TFF 12 za umetnostna vozlišča podeli prijateljskim organizacijam, idejam in posameznikom, ki so se z jezdeci sparili v one-time-dealu za jebeno hud projekt. Nagrajenci so:

(Spletnemu portalu Airbeletrina je bil podeljen Leseni BROsel v začetku januarja 2015, ko je objavil zgodbo Naughtiusa Maximusa: Zavest, eno od petih finalistk natečaja za kratko zgodbo 2014. Nagrada je bila vnaprej podeljena na prednovoletni zabavi Airbeletrine konec decembra 2014, kavarna Borštnik pa sporoča, da nagrajence kipec še vedno čaka za šankom, ker je bil prevelik, da bi ga vzeli s seboj v taksi.)

(Natečaj Flash Europa 28 je dobil dvojnega Lesenega BROsla v četrtem tednu oktobra 2014, ko je med top 5 zgodbami predstavnikov iz Slovenije objavil zgodbi Naughtiusa Maximusa: A1 in Driskyja Bare-ass-ovskega: Argonavt. Nagrada je bila podeljena na Trgu nebeškega miru, udeležiti pa so se jo morali vsi s stalnim prebivališčem na Kitajskem.)

(Portal Pesem.si je prejel Lesenega BROsla na sredini oktobra 2014, ko je objavil prispevke nominirancev in finalistov natečaja Urška 2014, med drugim tudi kratko zgodbo Naughtiusa Maximusa: Koljač. Nagrada je portal prejel v Slovenj Gradcu po podelitvi glavne nagrade zmagovalki natečaja, udeleženci podelitve pa do danes ne vedo, katera je požela večji aplavz.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar