Stolpiči

Eseji in kolumne rednih dopisnikov (jez)decev vsebine. O vsem, kar nam gre na živce in tudi malo o užitkih tega sveta. Ampak res malo.

________

Objave:

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, nad čem se dekline pritožujejo, kakšni so tipi v oštarijah, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Zdrava Pamet Zofka. Kolumnistika. O pravih moških.)

(TFF 12. Esejistika. Ocena pomena Franceta Prešerna za slovensko literarno izročilo.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, kaj grabijo, katere avte bodo vozili, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, kaj pravijo, kako razlagajo, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Drisky Bare-ass-ovsky. Esejistika. O težavi sortiranja računalniških iger med umetnost in prostočasno dejavnost.)

(Elza Budau. Esejistika. O težavi kategorizacije stanj v: dobro, slabo, zlo na primeru iger Warcraft III in Diablo III.)

(TFF 12. Esejistika. Odgovori na vprašanja o pomenu Kazimirja Maleviča na svetovni umetnostni ceni.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, kako nas peče vest, kako nas gledajo postrani, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Elza Budau. Esejistika. O nekompatibilnosti esence krščanstva s krščanskimi simboli, rabljeni v igri Diablo III.)

(TFF 12. Terenska reportaža in esejistika. Panegirik stand-up komiku Georgu Carlinu in njegovi filozofiji.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, kaj jim prihaja, kako se tresejo, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Elza Budau. Esejistika. O smrti kot nasledstvu modrosti, Nietzschejev Somrak malikov in Diablo III.)

(Zdrava Pamet Zofka. Kolumnistika. O današnjih modnih trendih.)

(Elza Budau. Esejistika. O nogometu, ki ni več nogomet. Football Manager.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. 5 večerov liričnih zapisov.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, kaj so oz. niso, kako se fukajo, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, kaj seksajo, kako se silijo, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Drisky Bare-ass-ovsky in Naughtius Maximus. Esejistika. O seksu, drogah in rokenrolu v popularni risanki Scooby Doo, Where Are You!)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O vsem, le o seksu ne. Prisežemo. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Naughtius Maximus. Esejistika. O starših kot množinskem samostalniku.)

(Elza Budau. Esejistika. O pomembnosti uravnoteženja dveh pristopov v vojni. Podkrepljeno z nauki iz Sun Zijeve Umetnosti vojne. Heroes of Might and Magic III.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O njej, ki jih je zapeljevala in o njem, ki je to spoznal. Vi pa povejte, če je smisel, da se kaj spremeni.)

(Drisky Bare-ass-ovsky. Kolumnistika. O nastopu skupine Laibach v Pjongjangu 19. in 20. avgusta 2015.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O njem, ki je iskal potrditev, našel pijačo, izvisel pa pri fuku. Vi pa povejte, če je res ubog.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. O tem, kaj jih muči, kako abstinirajo, kdo je kriv, zakaj je tako in kje je prihodnost. Vi pa povejte, kdaj se bo kaj spremenilo.)

(Gozdni Sadež. Kolumnistika. Lirični zapis o dogodku iz preteklosti.)

(Drisky Bare-ass-ovsky. Esejistika. O filtriranju dejanj skozi pretvezo simulacije. Kdo je kdo oz. kdaj je nekdo že kdo, koliko koga, da je nekdo že kdo … )

(Zdrava Pamet Zofka. Kolumnistika. O prodaji božičnih in novoletnih okraskov.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar