ponedeljek, 8. julij 2013

ISTI, ISTA, ISTO

Nervoza je gonilo današnjega sveta. Je konec neskončnosti in začetek konca. Prav neverjetno je, kako sami sebe ženemo v en tak mali propad, čeprav za skok nismo dovolj pogumni, jaz sem še najmanj, bojim se višine in majhnih prostorov, bojim se še pajkov, ki mi visijo nad posteljo, prav nagravžni so – mnogonožniki.

Prepričujejo nas, da nismo vredni sociale, da je potreben razvoj, in mi mislimo, da je razvoj robot, ki premika roke. In ne družba, ki je samozadostna, ki je urejena, ki je zdrava. Pravijo, da je pomemben razvoj in ne človeškost, da drugače ne gre, čeprav se tiste svinje še vedno vozijo na sestanke s privatnimi letali, pristajajo na privatnih letališčih in žrejo privatno zelenjavo, ki jo popari privatni kuhar. Pravijo, da je treba znižati stroške, da je treba vzeti nosečnicam, pravijo, da ni prostora za ostarele, govorijo z mastnimi gobci od prodajanja megle in zabijajo tistim malim propadlim ničetom nože v hrbet, ker jim upada dobiček. Pravijo, da so ljudje krivi za propad vseh firm. Da morajo iste firme, ki so se zadolžile, ki so zabile državo nekam pod nivo moralitete, rešiti tisti, ki imajo povprečne plače. Pravijo, da so krivi državljani, ker premalo trošijo in zaslužijo preveč. Pravijo, da so krivi Slovenčeki, ki so najbolj šparoven narod v Evropi. Pravijo, da bo drugače vsega konec. Pravijo, da vedo, kaj potrebujemo, medtem ko po podjetjih nastavljajo pajace. Medtem ko menjajo tožilce, medtem ko spreminjajo zakone, medtem ko omejujejo moč ljudstva, medtem ko politika politizira, grozijo s črnimi ZF-scenarijami, grozijo in meljejo v minljivem mlinu groze . Kdo rabi zdravstvo, šolstvo … Kdo rabi starejše, otroke, slepe in uboge … Kdo rabi ljudi, ki ne prinašajo profita?! Le žrejo nam javni denar defektneži nesrečni. Premalo je denarja za vse. Ne zavedajo se še tega neumneži in imbecili, verjetno bi jih že pokopali, če ne bi znižali subvencij za pokop pokojnika …

Pravijo, da nas bodo rešili tisti, ki so nas utopili iz nevednosti, pozabljivosti in neskončne moči. Da moramo vlagati v sistem, ki nas je izvrgel kot kolateralno škodo in nas po vrhu označil še za golazen. Pravijo, da vedo, kaj je rešitev, da vedo, kaj je dobro za nas. Poslušajmo jih, saj nam vendar privoščijo le dobro in prosperiteto, ne vemo le če bolezni ali zdravja.

P. S.: Kolumno sem spisal pred dobrim letom in nič napisanega mi ni bilo treba spremeniti, vse je isto, sam sem še vedno isti, politika je ista in oblast druga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar