ponedeljek, 15. julij 2013

KRIOGENIČNI ČASOPLOV – RAZPIS TFF12

Medmrežno literarno srečanje in literarnorevijalna prihodnost TFF12, (jez)deci vsebine, objavlja razpis za najboljšo kratko zgodbo prvega trinajstletja 21. stoletja. Omejitev je 13169 znakov s presledki. Jezik naj bo čim bolj slovenski. Vsakršna vsebina je dovoljena, če je kakor koli cyberpunkovska, toliko bolje.[1]

Prispevke bo secirala pol-strokovna žirija in izmed vseh prispelih izbrala 6 najboljših in še polovico sedmega. Selekcionirane bo natisnila na navaden papir in spravila v kriogenični časoplov, tj. navadno kovinsko škatuljo, ki bo končal zakopan pod Univerzo v Ljubljani. Simbolno sporočeno: prihodnost je zakopana pod nakopičenim znanjem, ki je lahko le znanje o preteklosti. Zgodbe je potrebno poslati do 31. avgusta 2013. Žirija se bo nato zamrznila za 169 let (13x13) in 13. 12. leta 2182 tudi javno razglasila vse zmagovalce natečaja ter prebrala njihove zgodbe. Nato bo postopek ponovila še v petek, 13. decembra, leta 315875104904266 (1313 + 2013)[2]. Zamrznitev bo financiral pododdelek za literaturo in tekoči dušik TFF12. V primeru nuklearne zime si žirantje pridržujejo pravico prestavitve branja nagrajencev za eno leto.

Si prav ti tista/tisti, ki je več korakov pred »svojim« časom? Potrebuješ prav ti nekaj let, preden bodo odkrili tvoj talent, tvoje vrline, tvojo izvrstnost? Pošlji svojo kratko zgodbo na spletni naslov tysona.faf.12@gmail.com s pripisom »za natečaj« in morda bodo čez 169 let govorili prav o tvoji literaturi. Slogan: za šiframi se skrivajo prihodnosti boječi.



[1] Več o klasifikaciji cyberpunkovske umetnosti v Zombi, raketa, puščoba.
[2] Le leto po tem, ko bodo v vesolje poslali Veliki vesoljski fuk 2. Več o tem, kdaj in kako so poslali prvega v Velikem vesoljskem fuku.

1 komentar:

  1. TFF12 se Vodniku po ZF zahvaljuje za vso pomoč pri oznanjanju Kriogeničnega časoplova in se oddolžuje s prilaganjem povezave do njihove spletne strani za interesirane bralce.

    http://vodnik-zf.info/

    OdgovoriIzbriši