ponedeljek, 9. september 2013

ZAKLJUČEK KRIOGENIČNEGA ČASOPLOVA 2013

Zadnjega avgusta 2013 je žirija razpisa za najboljšo kratko zgodbo prvega trinajstletja sedla v neprodušno zaprto komoro in začela brati. Na njeno uredništvo je prispelo 04530136121 znakov s presledki, ki sestavljajo nedoločljivo število zgodb s povečini cyberpunk, 80's ZF tematiko. Omembe vredne so zgodbe z naslednjimi elementi (avtorji štorij se bodo prepoznali sami): s Scullyjevo in Mulderjem v sado-mazo nipple fajtu; MacGyverjevskim zombijem na lovu za zadnjim živečim črncem; črvojedci; zgodba Johnny z glavnim junakom, križancem med Johnnyjem Bravom in Johnnyjem Mnemonicom (lasje enega, možgani drugega in ja, ravno obratno od tega, kar ste pričakovali); triler s postapokaliptičnim Zagorjem in njegovim pofukavanjem z debelimi živalmi na obali ter vseh 48 delov Umorov na podeželju 23. stoletja (naslednjič, čez 13 let, bomo omejili število prispevkov na 26).[1] Žirantgarda je izbrala top 6 in prepolovila sedmo najboljšo ter jih spravila v železen zabojček. Kapsula se je zaprla.

Kriogenični časoplov je zakopan pod nahrčkanim znanjem, ki se je zbralo v muzeju, imenovanem Univerza v Ljubljani, in bo ostal tam nadaljnjih 169 let, ko se bo naša skupina ocenjevalcev prebudila iz globokega spanca, najprej posejala seme strahu v srce civilizacije poznega 22. stoletja, nato pa odkopala in odprla Pandorino skrinjico in v svet spustila crème de la crème slovenske kratke zgodbe 2013. Ker se bo po več kot pol-drugem stoletju čakanja med papirji razvilo več vrst strupenih bakterij, ki bodo okužile vse navzoče in dodobra zdesetkale človeško populacijo, bodo člani žirije morali pohiteti z vnovično zamrznitvijo in prebiranjem zmagovalcev še leta 315875104904266. Pododdelek za literaturo in tekoči dušik TFF12 verjame v uspeh zavoljo rabe orgonske energije znotraj skupine.

Razpis je uspešno zaključen in žirija se vsem lepo zahvaljuje za sodelovanje. Razpis bo ponovljen čez 13 let, do takrat pa nas čakata branje in pisanje. Počnimo oboje!


[Fotografija je zgolj simbolična. Dobre fotografije med samim dejanjem zakopa ekipa TFF12 ni mogla posneti, saj je Univerza v Ljubljani močno varovan objekt. Žirantje so kriogenični časoplov uspeli zakopati, ne da bi bili opaženi in/ali ujeti, šele ponoči ob oblačnem vremenu.]


[1] Zgodbe 23:00, Ni govora in Šakali so bile sprva kandidatke za finalni izbor, a so člani žirije kasneje ugotovili, da gre za izdelke pripadnikov organizacije TFF12, zato so zgodbe najprej uničili, nato pa oba njihova avtorja waterboardali do možganskih okvar.

1 komentar:

  1. TFF12 se Vodniku po ZF zahvaljuje za vso pomoč pri oznanjanju Kriogeničnega časoplova in se oddolžuje s prilaganjem povezave do njihove spletne strani za interesirane bralce.

    http://vodnik-zf.info/

    OdgovoriIzbriši